Hírek, események az Eduverzum világából

Elindult a digitális oktatás

Elindult a digitális oktatás

by Dénes Nagy -
Number of replies: 1

A héten tanáraink új kihívással szembesülnek, szinte egyik napról a másikra kell átállniuk a digitális oktatásra. Ez a lépés évek óta tervezési fázisban van, sőt néha olvasunk róla, hogy már félig el is készült a 21. századi oktatás egy-egy eleme, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy sem a központi oktatástámogató infrastruktúra, sem a tanári kar nem volt felkészülve erre a lépésre. Tekintettel arra, hogy a családok és a gyerekek jelentős része a mindennapi életben is használja az új típusú tanuláshoz szükséges eszközöket, számukra jelenti a legkisebb kihívást a váratlan átállást.

Az Eduverzumot használó iskolák innovatív tanárai felvették a kesztyűt, képesek és hajlandóak időt, energiát áldozva nem meglépni, hanem átugrani ezt a váratlan akadályt. Azon dolgozunk tanárokkal és informatikusokkal közösen, hogy napokon belül ismét beinduljon a tanulás, de immáron a felek nem egy tanteremben, hanem az internet eltérő végpontjain ülnek, állnak, írnak, olvasnak, örülnek és szomorkodnak, de ugyanúgy együtt mint múlt héten az osztályteremben tették.

Arra kérünk minden résztvevőt, tanárokat és diákokat, hogy osszátok meg velünk és egymással a véleményeteket, mi az ami tetszik a digitális tanulásban és mi az amit még el tudnátok képzelni, hogy még a korábbiaknál is jobb, izgalmasabb, motiválóbb és sikeresebb tanévet zárhassunk majd júniusban, tele érdekes és innovatív emlékkel!

In reply to Dénes Nagy

Tárgy: Elindult a digitális oktatás

by Deleted user -
Egy nehéz napon vagyunk túl, de biztos vagyok benne, hogy a kezdeti nehézségek legyűrése után egy praktikus, kényelmes, izgalmas és motiváló környezetben dolgozhatunk a diákokkal. Szombat óta ismerkedem a rendszerrel, voltak mélypontok, de tudom, hogy megéri, és tudom, hogy akkor is használni fogom, ha majd visszatérünk a régi kerékvágásba.